Renault Akademi MBA Programı

Renault Mais bünyesindeki Renault Akademi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği bir MBA Programı ile yetkili satıcılarına MBA eğitimi veriyor. Bu proje, otomotiv sektöründe bir ilk. Aynı zamanda bu eğitim projesini İnsan Kaynakları bloggerları ile paylaşarak bir ilki daha gerçekleştirdi Renault Mais. Bu nedenle öncelikle Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar’a, organizasyon için Renault Mais İletişim Direktörü Umut Canpolat’a ve ekibine nazik davetleri için ve bizi buluşturan Fatoş Karahasan ile Müge Ateş’e çok teşekkürler.

 

Akademi, Renault Mais bayilerindeki ikinci kuşağı Renault kültürü ile tanıştırmak ve akademik formasyonla buluşturmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yılın başında başlamış olan, 9 ay devam eden ve toplam 26 gün süren bu mini MBA programında, işletme yönetimi, duygusal zeka, değişen dünya dinamikleri, ilişki yönetimi, inovasyon, veri analizi, finansal tablolar, veri analizi, iş simülasyonu gibi modüller mevcut. Program aynı zamanda Fransa Renault ziyaretlerini de içeriyor. Programdaki eğitmenlerin üçte biri Bilgi Üniversitesi akademisyenleri olup, kalanı iş dünyasından çeşitli profesyonellermiş. Asıl amaç markanın kültür ve stratejisini bu genç kuşağa aktarmak ve onların da kendi işletmelerinde gerekli değişimi yaratmalarını ve bu kültürü aktarmalarını sağlamak.

Genel Müdür İbrahim Aybar, genç kuşak yetkili satıcıların bir önceki kuşağın yerini aldıklarında onların engin tecrübelerine ilaveten günün değişen vizyonuna da hakim olmalarını amaçladıklarını belirtti. “En çok inandığım kelime “sürdürülebilirlik”, karar aldıktan sonra kararlılığın devam etmesidir, bu nedenle program sonrasında mezunlar birbirleri ile iletişimde kalmaya devam ediyorlar. Günümüzde fark yaratmak ancak insanlarla mümkün. İnsanla fark yaratmanın peşindeyiz, değişim yönetimi ile hitap edelim istiyoruz bu nedenle mottomuz “drive the change”. Her şey insanın yetişmesine bağlı, aynı şekilde aidiyet, iç ve dış müşteri memnuniyeti, imaj ve algı yönetimi de oldukça önemli” dedi.

 

Program için çok fazla ön koşul yok, ikinci kuşak yetkilisinin ve tüm ailenin bu program için istekli olması ve katılımcının programı takip edebilecek altyapısının olması yeterli. Davet sırasında iki tane program mezunu ile tanışma fırsatımız oldu. Birinin iç mimar, diğerinin sanat eğitimi almış olduğunu öğrendik. Bambaşka mesleklerden gelmelerine rağmen, bu program sayesinde entegrasyonun daha kolay olduğunu, eğer bu program olmasaydı aile işletmelerinin başına geçtiklerinde zorlanabileceklerini belirttiler. Programa katılanların işletmeleri, Türkiye ortalamasının üzerinde ticari başarıya sahipmiş, bu da program için bir metrik aslında.

İbrahim Bey ile sohbet gerçekten çok keyifliydi. Konuşmasının bir yerinde şu bilgiyi de paylaştı. Yurtdışında, farklı ülkelerde üretilmiş Renault marka araçların içinde en kolay Bursa’da üretilen araçların satılabildiğini aktardı. Sebebini sorduğunda, Türkiye’de üretilen araçların daha kaliteli olduğu ve sorun çıkarmadığı için kolay satılabildiği bilgisini almış. Türkiye olarak ürün üretirken de satarken de aslında iyi bir noktada olduğumuzu aktardı. Evet, bunları duymaya ihtiyacımız var.

Renault Akademi MBA programı, incelenmeye, dinlemeye, aktarmaya değer bir vaka çalışması . Bu projeyi güzel bir yemek daveti ile bizimle paylaştıkları için ve özellikle blog yazarlarına kıymet verip destekledikleri için tekrar çok teşekkürler.

canel Yazar:

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir